Fødselsdagen din
Over 200.000 norske bilder
Trykk din egen bok
Kunsten å få penger gratis
Anbefales: Sikkerhetstest
Ditt private Chatrom
Fri mobil
Kunsten å leve gratis
Ooooops...
Kunst på internett
Kunst - oversikt
Google


Du har helt rett...

For det stemmer at du har flere rettigheter enn du aner, samtidig som det ikke burde være noen stor overraskelse at platebransjen etter alt å dømme ser på rettighetene dine slik grevlinger betrakter gullfisk. Noe som ser ut til å være tilfelle når man kjøper en kopibeskyttet CD. Ærlig talt - selv en gresk sau med solbriller vil vel forstå at når man har kjøpt og betalt for et produkt, burde det være en selvfølge å kunne bruke det hvor og når man vil. Så vidt jeg vet, er det ingen klesbutikker som selger bukser man bare kan bruke i Drammensveien om onsdagskveldene. I musikkindustrien er dette imildertid i ferd med å bli vanlig standart.

Én ting er at mp3-filer kjøpt hos MSN eller iTunes blir verdiløse når man bytter system. En helt annen ting er tilfeller av korrupsjon og bestikkelser i platebransjen. Men det som virkelig burde få folk til å tenke etter, er at stort, kjent plateselskap har utstyrt CD-platene sine med en kopisperre som på en utspekulert måte infiserer brukernes datamaskiner, og åpner dem for trojanere eller andre typer angrep. Dette har nå altså skjedd, og alt tyder på at denne CD-skandalen bare er begynnelsen på DRM-epoken; å gi film- og musikkindustrien frie hender, er omtrent som å gi Osama bin Laden en atombombe. Greit å huske på neste gang man vil kjøpe en CD med "kopibeskyttelse". Man kan vel like gjerne drukne PC-en i badekaret...

Uansett er du kanskje enig i at nå det er på tide å sette fokus på rettighetene dine, og derfor ønsker jeg deg velkommen til denne vesle webguiden som nettopp har sett dagens lys. Naturligvis vil den bli større og bedre etterhvert, men aldri så stor at man mister oversikten, for spør du meg, er det bedre med et lite hus der man kjenner hver krok enn et digert slott der man risikerer å gå seg vill. Her finner man iallfall gratis mp3-filer, Norges største fotosamling med over 200.000 fotografier, samt en mengde gratisprogrammer. Eller muligens har du lyst til å trykke din egen bok som du kan overraske kjæresten med...?
Flytt musen til "Anbefalte websider"-knappen øverst til venstre så menyen kommer frem, eller se nedenfor.


VIKTIG: www.dracula.no er en uavhengig kunstnerside uten kommersielle interesser av noe slag, og er således ikke sponset av noen. Alle anbefalingene er skrevet som følge av egne inntrykk og erfaringer.Gratis mp3
Download.com
Det finnes en lang rekke gratis, lovlige mp3-filer på nettet, blant annet her på download.com.
NRK Urørt
Gratis mp3-filer fra nye, lovende artister som man i mange tilfeller vil høre mer fra senere.


Gratisprogrammer
Nettjuveler - digi.no
Digi.no er en prisverdig side med tanke på datainformasjon, og programvaresamlingen er intet unntak. Alt er naturligvis gratis, og fritt for innpåsliten reklame. En trygg og sikker programkilde.
Filguiden - PCWorld
PCWorld Norge er et anerkjent datablad, og dette er en gratis samling programvare som er like solid som Akershus Festning. Samme trygghetsgrad som Nettjuvelene til digi.no. Her vet du hva du får.
Freeware World Team
I skrivende stund er det 23.274 gratisprogrammer å finne på denne siden, og til tross for at jeg selv ikke har brukt dette nettstedet så mye, har jeg hittil fått et meget positivt inntrykk.
Sourceforge
En solid utviklerside med et stort utvalg av gratis programvare, men anbefales for den noe mer avanserte brukeren. Dersom man har de grunnleggende datakunnskapene pluss litt til, kan man finne mye interessant her.
Doom9.org
Websiden presenterer seg med at den er "The definitive DVD backup resource", og det stemmer definitivt. En fenomenal side. Kort og godt.
Hardware.no
Her finner man gode anbefalinger og tester av både maskin- og programvare. En side det er lurt å gå til før man kjøper nytt datautstyr.


CD-ripping
Exact Audio Copy
Til tross for musikkbransjens desperate forsøk på å få oss til å kjøpe den samme musikken flere ganger, gir en CD deg full rett til også å ha musikken på mp3-spilleren. Exact Audio Copy er et meget godt gratisprogram for ripping av CD-er, og anbefales sterkt. Lar seg ikke hindre av kopisperrer. Oversatt til norsk. For øvrig er programmet beskrevet i denne artikkelen.
Audiograbber
Audiograbber er et annet gratisprogram som heller ikke har noen vanskeligheter med vanlige kopisperrer. Enklere enn Exact Audio Copy, og anbefales derfor i større grad for nybegynnere. Norsk språkfil. LAME-enkoder bør lastes ned i tillegg, og etter å ha pakket ut mappen, legger man lame_enc.dll-filen i Audiograbber-mappen i C:\Programfiler.


Flere anbefalinger:
Flytt musen til "Anbefalte websider"-knappen.Ansvarlig redaktør: Brian M. Janice
www.dracula.no eies av Draculas Forlag; en kunstforening
med organisasjonsnummer 983 153 356. Adressen er:
Draculas Forlag
Postboks 85 Blindern
0314 Oslo
E-mail: post@dracula.no