24.05.2015 klokken 21:48:33

Hvis du har lest prosjektbeskrivelsen, vet du at Smile of Dracula er et kunstprosjekt som tar sikte på å bevare folks meninger for ettertiden. I tillegg er dette et prosjekt som oppmuntrer til kreativ tenkning, for du er vel enig i at verden kommer til å være temmelig annerledes om tre hundre år. Det meste vil være forskjellig fra dagens samfunn, ikke minst måten å tenke på.

Så når fremtidens mennesker en dag leser meningene dine samt andres reaksjoner på det du skriver, kommer de til å sette stor pris på å få høre sannheten. Ikke den historien politikerne vil skrive, men historien om de små menneskene, og hvordan vi opplever dagens virkelighet. Skriv derfor det du har lyst til, og ikke vær redd for å være oppriktig. Kjærlighet, humor eller spøkelseshistorier; bare slipp deg løs, og la tastaturet knitre.

Ellers er jo spam et velkjent problem på internett, og dette kunstprosjektet har gjentatte ganger blitt spammet av kulturvandaler som ikke forstår et kvekk på norsk, men tydeligvis har sans for Viagra. For å forebygge dette, er det nå bare registrerte medlemmer som kan skrive innlegg her. På den annen side kan man fortsatt være anonym, da det er helt i orden å bruke fantasiadresser som aa@aa.aa eller donald@duck.www ved registreringen. Anonymitet respekteres helt og fullt.

Og hva mer skal jeg si? Takk for at du fant frem til dracula.no, og velkommen til dette fargerike kunstprosjektet, Kunstner.
Vennligst Logg inn eller Registrer.

Hjem Hjem Hjelp Hjelp Søk Søk Medlemmer Medlemmer Logg inn Logg inn Registrer Registrer


   Smile of Dracula
   Kunstens vidunderlige verden
   Astié

   Den andre Astié-gåten
« Ingen emne | Neste emne »
Sider: 1  Varsling ved svar Varsling ved svar Send dette emnet Send dette emnet Skriv ut Skriv ut
   Forfatter  Emne: Den andre Astié-gåten  (Lest 8442 ganger)
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Den andre Astié-gåten
« Lagt inn: 12.05.2006 klokken 23:48:52 »

Den andre gåten i dette fargerike kunstprosjektet gir òg kr.10.000 i premie til den som klarer å løse den, og ettersom også denne gåten tar utgangspunkt i Astié-diktet, er det vel innlysende at her er det snakk om en artig oppgave som setter kreativiteten på prøve.
 
For det burde jo være en kjent sak at det evige maset om kropp, vekt og utseende i bunn og grunn er omtrent like naturlig som å se to skilpadder spille ishockey. Derfor er det heller ingen overraskelse at mange, særlig jenter, opplever dette som både slitsomt og stressende, noe som er helt forståelig. Burde det ikke være en menneskerett å kunne se seg selv i speilet uten å få dårlig samvittighet?
 
På den annen side er det ingen stor hemmelighet at dagens kommersielle innstilling til menneskekroppen har en kunstforståelse som ikke ligner grisen, noe jeg for øvrig har kommentert i artikkelen "Du er vakrere enn du aner" (http://www.dracula.no/smile/YaBB.cgi?board=kropp;action=display;num=1135 421889).
Men akk ja, alle som vet hvor vanskelig det kan være å være jente idag, skjønner antagelig hvorfor det er så mange jenter der ute som føler at de på et eller annet vis ikke strekker til i en verden der idealet er et fullkomment ytre.
 
Spørsmålet er bare: Blir ikke dette idealet verdiløst når lommeboken er i ferd med å bli den mest sexy kroppsdelen? Når flerfoldige kjærlighetsforhold går i stykker fordi partneren ikke blir satt tilstrekkelig pris på? For ikke å snakke om alle fordommene dagens "skjønnhetsideal" står for; banale fordommer fanget i tidens gang...
I gamle dager, da overflod av mat var et statussymbol og en velfødd kropp symboliserte rikdom, var det sikkert mang ei jente som sukket "Å giiiiiiid, så tynn jeg er." Idag ville den samme jenta -med lik kroppsvekt- muligens ha stønnet "Å giiiiiiid, så feit jeg er."
 
Og siden jeg er en kunstner som ikke er redd for å utfordre dette selvhøytidelige menneskesynet, er den andre Astié-gåten en tankevekkende, frisk oppmuntring til alle jenter som på en eller annen måte føler at de ikke er "perfekte" nok:
 
Den første jenta som, etter å ha lest Astié-diktet (http://www.dracula.no/kunst/astie/astie.pdf), kommer med en ugjendrivelig, fordomsfri forklaring på hvorfor ei annen jente skulle være vakrere enn henne selv, får den gule konvolutten med kr.10.000.
 
Lykke til, da dette utvilsomt er en kreativ oppgave - for hvorfor skulle ei fremmed jente være vakrere enn originalen? Hvorfor skulle noen være mer verdifull enn deg selv? Er noen er i stand til å forklare dette uten å måtte ty til drøvtygde fordommer...?
 


 
"For liksom kjærlighet er noe langt mer enn bare et ord, er også skjønnhet det. Det er noe som finnes i ethvert speil du speiler deg i; noe som er ditt eget og som ingen kan ta fra deg. Det eneste som må til, er at du er moden nok til å få øye på det virkelige speilbildet ditt, ikke det speilbildet andre forteller deg at du har.
 
Du er vakker. Fordi du er det."

 
...som jeg altså skrev vinteren 2005. Så hvis ei jente har lyst til å løse denne gåten, tror jeg neppe hun klarer det uten å først forstå hva skjønnhet egentlig er, og at speilbildet hennes inneholder flere hemmeligheter enn hun er klar over. Smiley
 
Logget

Brian M. Janice
En kvinne
Kunstner

E-post

Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #1 Lagt inn: 19.06.2006 klokken 18:49:55 »

Speilet? Måten man skal se inn i speilet på, er å møte eget blikk..se inn i en selv. Det er for mange som bruker speilbildet til å betrakte kun eget ytre..og bli misfornøyd med både det ene og det andre. Møt ditt eget blikk..og se inn i all skjønnheten det rommer.
Jeg vet jeg er unik og så spesiell at jeg faktisk er i stand til å synes at andre er vakrere enn meg,- uten at det går på bekostning av den jeg er Smiley Det gjør ikke meg mindre vakker eller betyr at jeg har mindre selvtillit, fordi om jeg har et indre så romslig og uselvisk at jeg faktisk på ramme alvor kan synes andre er vakrere enn meg. For det å kunne tenke slik og likevel ha selvtillit og egen skjønnhet intakt, er også en del av et menneskes skjønnhet og storhet. Skjønner du det, Brian? Smiley
Logget
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #2 Lagt inn: 19.06.2006 klokken 22:24:00 »

Takk for et interessant svar, og jeg er enig i at det er en klok og elegant måte å tenke på. Smiley
 
Men tenk deg nå at det er ei annen jente/kvinne det er snakk om her - som tenker nøyaktig slik du gjør.
Og spørsmålet er derfor:
Hvorfor skulle et annet menneske være vakrere enn nettopp henne når hun har en så fin tankegang...?
Det hun jo i praksis gjør, er å legge frem et klart bevis for sin egen skjønnhet. For naturligvis er det helt korrekt at det ikke gjør henne mindre vakker når hun føler at andre er vakrere enn henne selv...
...da dette gjør henne mer vakker. Enig?
 
Skjønnhet har selvfølgelig ingen sammenheng med narsisme og selvopptatthet, slik at om ei jente ser seg selv i speilet og føler at hun er bedre, klokere og mer perfekt enn alle andre som holder til på denne planeten, bidrar ikke dette til å gjøre henne mer sympatisk. Ei jente som derimot får øye på skjønnheten rundt seg, både i naturen og i menneskene hun møter, kan sammenlignes med en liten engel som bare mangler vingene for å kunne fly av sted mot solstrålenes varme.
 
Så enda en gang takk for svaret, men selv om denne gåten kan virke enkel nok, må det atskillig kreativitet til for å kunne løse den. Det er ikke dermed sagt at den nødvendigvis er vanskelig, for den første Astié-gåten (http://www.dracula.no/smile/YaBB.cgi?board=astie;action=display;num=1139 136756) viste seg til syvende og sist å være svært enkel.
Likevel er denne oppgaven utvilsomt langt mer interessant enn pugging av nynorske verb, så alle som har lyst til å prøve å løse gåten, kan bare skrive i vei...
 
Håper ellers at du får en riktig fin sommer, med sol og livsglede. Smiley
« Siste forandring: 19.06.2006 klokken 23:18:39 av Brian » Logget

Brian M. Janice
Lille my
Kunstner

E-post

Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #3 Lagt inn: 19.06.2006 klokken 22:50:04 »

Jeg vil gjerne fortelle om den vakreste jenta jeg kjenner, og hvorfor hun er det, hvorfor hun er vakrere enn meg selv.
 
Jeg vil alltid tro på at skjønnhet kommer innenfra, dette ble forsterket kraftig da jeg traff min beste venninne, Hanna.
Jeg har aldri før møtt en slik vakker jente. Jeg kjenner henne like godt som jeg kjenner meg selv, og er derfor i stand til å se hva som er sant.  
 
Hanna er ærlig og åpenhjertlig, dette vises i øynene hennes, der sannheten ligger. Når hun møter nye mennesker, møter hun dem åpent og fordomsfritt.
Hun dømmer aldri en bok etter omslaget, slik som jeg for ofte kan gjøre. Når man møter henne kan man ikke la vær å like henne. Og du glemmer aldri det varme smilet og de strålende øynene, hun tar i mot deg med hele seg, hun gir av hele seg, på en måte som ikke er avskrekkende. Hun får deg til å føle glede bare ved å være ved siden av deg. Lyser opp i rommet hun kommer inn i. Hun er ett lykkelig menneske. Det vises på hele henne, hun er vakrere enn meg fordi hun er ett helt og tvers igjennom lykkelig menneske. Noe som er vanskelig for en  
18åring å være nå til dags.
 
Jeg sier ikke at jeg ikke er lykkelig, for det er jeg. Men ikke lykkelig på en så ærlig måte som Hanna.  
Alle jenter er vakre på sin egen unike måte, jeg har min skjønnhet, og andre har sin. Så derfor er det svært vanskelig å si at noen er vakrere enn andre. Men jeg vil være så fri som å si at Hanna er den vakreste personen jeg har møtt. Nettopp fordi hun ser på verden med ett åpent, fordomsfritt og vennlig sinn. Noen vil kalle henne naiv, ett barn. Men nei, det er hun ikke.
 
Jeg har ikke ett dårlig selvbilde, jeg er tilfreds med mitt utseende og innseende. Men jeg blir aldri så vakker som Hanna, hvis jeg ikke føler den samme lykke som henne. =)
Logget
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #4 Lagt inn: 20.06.2006 klokken 17:20:59 »

Slik du beskriver Hanna, får man på mange måter inntrykk av at hun er ei strålende jente, men forklaringen din forteller faktisk langt mer om deg selv.
Når man leser det du har skrevet, ser man nemlig tydelig at du er ei ærlig jente som respekterer henne, noe som gjør deg til en god venninne. Videre er du så moden at du forstår flere viktige ting.
 
Men hvorfor skulle skjønnhet være avhengig av lykke...? Ei jentes tårer gir jo uttrykk for følelsene hennes, og ei trist jente kan vel neppe sies å være stygg? Livet kommer og går med gode og vonde dager; noen ganger har man grunn til å stråle av lykke; andre dager presser tårene på, men man er fortsatt det samme mennesket...
Så du har naturligvis rett i at Hanna sikkert er ei flott jente, men den ærlige og likefremme måten du skriver dette på, viser at den respekten du har for henne, er et bevis på at du er ei jente som er -for å bruke dette uttrykket- "vakrere enn du aner".
 
Du skjønner, skjønnhet er en del av livet, og selv om det er lett å glemme i hverdagens kjas og mas, følger ikke livet noen bestemt A4-logikk. På skolen lærer man at dersom man har 10 kroner og gir bort 7 kroner, sitter man igjen med 3 kroner.
Dette stemmer imidlertid ikke i praksis, for vinner man to millioner i Lotto dagen etter, har man plutselig et overskudd på kr.1.999.993. Og skulle man la være å gi bort de 7 kronene, men miste lommeboken i løpet av kvelden, er man like blakk som en konkurstruet kirkerotte.
 
Slik at hvis eksempelvis Kari er sur på Ola og forteller ham at han er en dum kannibal som burde grillstekes i en stor mikrobølgeovn, sier det i bunn og grunn ingenting om Ola. Kanskje han bare har glemt Karis fødselsdag.
Derimot sier dette en hel del om Kari, og hennes evne til å dømme stakkars Ola. Men før man avskriver Kari som en stygg og fæl heks, må man se nærmere på årsaken til at hun sier dette: Muligens er hun bare lei seg fordi absolutt alle glemte bursdagen hennes, og har et behov for å få ut frustrasjonen. Noe som på ingen måte betyr at hun liker å steke folk, eller vil være like sur resten av året.
Livet er langt ifra så enkelt som mange later til å tro... Smiley
 
At van Gogh fikk solgt to bilder mens han levde, er ikke synonymt med at han var en dårlig maler. Han hadde bare ikke kommersiell suksess.
At noen er meget rik, vil ikke nødvendigvis si at vedkommendes bankkonto avspeiler lykken han eller hun opplever. Det betyr bare at økonomien er i orden.
At ei jente glemmer hvor vakker hun egentlig er, betyr ikke at skjønnheten ikke er der. Hun er bare litt glemsom.
 
For sannheten er at de vakreste jentene og de mest interessante guttene finner man der man minst venter det, på tvers av alle fordommer om vekt, utseende og alder. For ikke å snakke om hudfarge. Skjønnheten hever seg over slike bagateller, og resultatet er at ingen vet hvor verdens aller vakreste jenter/kvinner lever. Én kan like gjerne bo i en flyktningleir i Sudan, mens en annen kanskje holder til i en studenthybel i Oslo. Ingen kjenner alderen deres eller vet hvordan de ser ut.
 
Så det er jo alltids en mulighet for at jenta du beskriver er en slik engel som lyser opp verden rundt seg. Men ved siden av henne står muligens en annen engel som rett og slett har glemt at hun er det. Kanskje ikke idag, kanskje ikke imorgen - kanskje hun må vente en stund til før livet gir henne en sjanse til å vise hvem hun er, men hun er det like fullt. En engel som kanskje er deg selv.
Elvis Presley var også Elvis Presley da han krabbet rundt, brukte tåtesmokk og gjorde i buksa - selv om den musikalske karierren hans enda lå et stykke frem i tid.
 
Derfor er det ingen grunn til at Hanna skulle være vakrere, for forklaringen din viser at din egen skjønnhet så avgjort er der, og hver gang du forteller noe positivt om henne, forteller du noe enda mer positivt om deg. Og ei jente som beskriver venninnen sin på denne måten, er utvilsomt ei jente som er "vakrere enn hun aner".
 
Ha en koselig sommer, og lykke til videre...! Smiley
« Siste forandring: 20.06.2006 klokken 21:21:44 av Brian » Logget

Brian M. Janice
jente
Kunstner

E-post

Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #5 Lagt inn: 19.06.2006 klokken 23:09:32 »

jeg er en av dem som det finnes to av...når livet går ned så er hun der og når livet går opp så er hun fortsatt der..noen ganger ser jeg meg selv i henne og tenker : hun ligner meg og er ikke noe pen. Men det er de dagene jeg selv ikke har det bra, det er dagene presset er der, det er dagene samvittigheten er der. Det er dagene alt er vondt. Men så er hun der igjen, trøstende uten ord. For ord trenger vi ikke. Vi bare vet begge to. Vi trenger ikke snakke, vi trenger ikke se. Det holder med å bare være. Noen ganger skulle jeg ønske det var en annen som også kunne se meg, se hele meg. Andre ganger er det ikke plass til flere.  
 
Men jeg ville aldri vært foruten og føler meg heldig.
 
På samme måte så er jeg der.
 
Vi er tvillinger, identiske, hun er mitt speilbilde og hun er så vakker!
 
Logget
Kitiahra
Kunstner

E-post

Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #6 Lagt inn: 07.07.2006 klokken 15:07:50 »

Du stiller et utrolig vanskelig spørsmål, for hvordan skal man kunne forklarehvorfor en annen er vakrere enn man selv er...
 
Og det å i det hele tatt klare å forklare hva skjønnhet er, det er i seg selv vanskelig nok. Skjønnhet er så mye.. Men den kan også forsvinne, den kan bli helt borte bare på et øyeblikk. F.eks er det jo slik at en person kan ha et ansikt med kjempe pene trekk, og det mange vil karakterisere som et vakkert utseende, men om utstråling mangler, og personligheten ikke appelerer, så ser man likevel ikke ansiktet som noe vakkert.  
 
Dette bryter med det du sier, at alle mennesker er vakre.. for det klarer jeg ikke helt å si meg enig i.. Nettop fordi det -for meg og min oppfatning har med å gjøre hvordan jeg ser dem. På samme måte som du sier at jenter må slutte å betrakte hver enkelt del av seg selv, og heller prøve å se helheten, er det i min mening akkurat den påvirkningen av helheten som også kan være motsatt. At enkelte "deler" er vakre, men at personen selv setter begrensninger på hvordan helheten ser ut. - At hva vi mener er vakkert er individuelt, og at det er forskjellige ting som appelerer til forskjellige mennesker. Jeg klarer f.eks ikke å se en person som vakker hvis personen hele tiden er stygg mot andre. Men det er ikke dermed sagt at denne personen ikke har noe vakkert i seg.  
 
Det å være vakker.. det ligger i utstråling, personlighet, fremtoning.. det ligger i alt som har med personen å gjøre, men det kommer sjeldent ann på personens fysiske utseende. Der vil jeg vektlegge forskjellen også mellom å være pen.. og det å være vakker.  
 
Skjønnhet kan være en maske, noe som prøver å villede fra helheten.. eller det kan være noe som kommer innenfra og viser sannheten... hvis jeg klarte å fomulere det forståelig Smiley
 
Så.. oppfattelsen av det å være vakker, har i samfunnets øyne forandret seg hele tiden. Og det som noen ser som vakkert her i Norge, trenger ikke å være noe som blir definert som vakkert av mennesker i Afrika. Var det slik at det ikke skulle fremkomme klisjèer her? Jeg må nok komme med en.. "Beauty is in the eye of the beholder". Så det jeg kan forklare er hvorfor jeg synes at denne venninnen min jeg nå skal si litt om er det vakreste vesenet jeg vet om.
 
Hun er uten tvil spesiell. Hun er drømmende, hun har noe barnlig ved seg, en uskyldighet og en godhet. Hun skiller seg ut fra andre, men det er ikke for å få oppmerksomhet eller for å sjokkere. Hun kler seg og tar seg ut akkurat som hun selv ønsker. Hun sier at andre kan få lov til å mene og si hva de vil om hennes fremtoning, men hun sier "dette er meg, så hvorfor skal jeg bry meg om det? Hvorfor skulle jeg forandre meg selv og stilen min fordi noen andre liker noe annet? Da får de bruke det de liker, så bruker jeg det jeg liker."
 
Hun kan i en alder av 25 år springe barbeint gjennom skogen mens hun ler høyt.. jeg synes det er vakkert..
 
Hun bruker heller aldri sminke... og det er vakkert.. det er naturlig.
 
Hun er veldig intelligent, og veldig intressert i andre mennesker. Har empati som jeg aldri har sett maken til.. Jeg kunne ramset opp flotte personlige egenskaper i lange baner her, men det er ikke det som er selve poenget.
 
Hun blir aldri fornærmet hvis noen kommenterer oppførsel eller utseende, men hun vet å svare for seg. Og alt hun sier kommer fra hjertet. Hun er så .. ekte! Og hun har alltid noe fint å si om andre mennesker.. og hun sier det til dem også.
 
Hun er aldri redd for å si sine egne meninger, heller aldri redd for å innrømme når hun tar feil.
 
Jeg beundrer henne virkelig.. for alt hun er.
 
Og hvorfor jeg mener at hun er vakrere enn meg? Det er kanskje fordi jeg skulle ønske jeg var slik selv... Fordi jeg klarer ikke å se bort fra samfunnets idealer på den måten. Jeg tar på meg masken, og begrenser meg selv. Jeg tenker på hva andre mener om meg, på en slik måte at jeg ikke alltid viser mitt sanne jeg.. Fordi jeg ikke engang klarer å si imot hvis noen skulle si noe negativt om venninnen min. Jeg sier meg ikke enig, men sier ikke imot. Jeg er ikke ekte, lever ikke ut meg selv på den måten hun gjør.  
 
 
 
 
 
Logget
Bambigirl
Kunstner

E-post

Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #7 Lagt inn: 09.07.2006 klokken 03:46:08 »


Å være vakker er mye forskjellig, og man kan være vakker på flere måter.  
 
Alle har hver sin mening om hva de synes er vakkert. Derfor kan ikke jeg forklare hvorfor ei annen er vakrere en meg, og si at det er det som er sant. For det er ikke sikkert DU syns hun er vakrere en meg.
 
Jeg kjenner mange jeg syns er vakre, og mange jeg syntes er vakrere enn meg. De er vakre fordi de er(Blant annet): ærlige, ydmyke, energiske etc. etc. Altså er det for det meste trekk ved personligheten deres som gjør at jeg syns dem er vakre. Det, og  enkelte små ting de iblandt gjør eller sier. De har forskjellige trekk, og er vakre på hver sin måte. Jeg klarer ikke å bestemme meg for en som er vakrere enn en annen. For jeg klarer ikke å sammenligne skjønnhet på den måten.
 
Så jeg tror ikke det er noe svar på gåten. For det jeg syntes er vakkert syntes nødvendigvis ikke du. Derfor blir det jeg sier er riktig, feil for deg...
Logget
nissen
Ny Guru
*Bilde mangler...

   
Vis profil

Innlegg: 1
Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #8 Lagt inn: 28.11.2006 klokken 22:12:22 »

12.05.2006 klokken 23:48:52, Brian skrev:

Den første jenta som, etter å ha lest Astié-diktet (http://www.dracula.no/kunst/astie/astie.pdf), kommer med en ugjendrivelig, fordomsfri forklaring på hvorfor ei annen jente skulle være vakrere enn henne selv, får den gule konvolutten med kr.10.000.
- Fordi ingenting er vakrere enn medmennesker.  
 
Her skulle jeg egentlig begynne med en utfyllende forklaring... men er det egentlig noe å forklare?
« Siste forandring: 28.11.2006 klokken 22:13:00 av nissen » Logget
Evro
Ny Guru
*Bilde mangler...

   
Vis profil

Innlegg: 1
Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #9 Lagt inn: 14.05.2010 klokken 15:50:43 »

Her er en ugjendrivelig og fordomsfri forklaring på hvorfor ei annen jente skulle være vakrere enn meg:  
 
Hvorfor skulle hun det? Det er jo ingen annen jente som er vakrere enn meg.!  
 
Jeg er meg selv fra rot til tupp, jeg kjenner ingen som er vakrere, fordi jeg er meg selv og jeg kjenner meg selv best.     Kiss  
 
Klem fra Evro
Logget
mskaf
Ny Guru
*Bilde mangler...

   
Vis profil

Innlegg: 1
Re: Den andre Astié-gåten <3
« Svar #10 Lagt inn: 24.05.2012 klokken 18:04:29 »

"For liksom kjærlighet er noe langt mer enn bare et ord, er også skjønnhet det. Det er noe som finnes i ethvert speil du speiler deg i; noe som er ditt eget og som ingen kan ta fra deg. Det eneste som må til, er at du er moden nok til å få øye på det virkelige speilbildet ditt, ikke det speilbildet andre forteller deg at du har.  
 
Du er vakker. Fordi du er det."http://www.dracula.no/bilder/smile/img/kiss.gif
 
Jeg tror svaret er at man må stole på seg selv og ikke byr seg om hva andre mener om deg, eksempel: "Håret ditt er stygt"  
Ikke bry deg om dem hvis du liker håre ditt, man er vakker.  "At du er moden nok til å få øye på det virkelige speilbildet ditt" Når man er stolt av seg selv er det lettere å se seg selv i speilet, når man har noen personer i livet ditt som kan si og se hvor vakker du egentlig er. Og når du ser deg i speilet kan du innse at du faktisk er vakker en man trodde man er, fordi den personen som sier at du er vakrere trekker frem de ansiktstrekkene som er fine på deg.  
   
"ikke det speilbildet andre forteller deg at du har." Man er fin selv om andre mener det motsatte  Kiss Kiss Kiss Kiss
Logget
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #11 Lagt inn: 01.06.2012 klokken 16:49:13 »

.
« Siste forandring: 01.06.2012 klokken 20:20:32 av Brian » Logget

Brian M. Janice
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #12 Lagt inn: 01.06.2012 klokken 20:20:03 »

Takk for alle svar hittil, og sant å si er samvittigheten min like mørk som en fyllesjuk, gresk skilpadde som har forvillet seg inn i kullbingen i Akropolis da jeg burde ha svart for lenge, lenge siden, og det skulle ikke forundre meg om den halvdøde skilpadden hadde brukt vesentlig kortere tid enn undertegnede. Wink
 
Med tanke på selve gåten er konkurransen (utrolig nok!) fortsatt åpen, og dessverre kan jeg ikke komme med så mange hint da dette ville være urettferdig mot dem som allerede har svart, men jeg kan iallfall røpe at det finnes minst to forskjellige svar på bakgrunn av to ulike innfallsvinkler - og når jeg om ikke så altfor lenge offentliggjør svarene, kan man jo selv vurdere dem; ei av jentene som har svart, har til dels kommet inn på tankegangen min, dog uten å begrunne hvorfor den andre jenta skulle være vakrere enn henne selv. Man har naturligvis lov til å kommentere flere ganger hvis man har lyst, slik at alle kan komme med nye svar før opplegget avsluttes.
 
Og for å unngå alle misforståelser, kan jeg bekrefte at dette er selve gåten:
 
Sitat:
Den første jenta som, etter å ha lest Astié-diktet (http://www.dracula.no/kunst/astie/astie.pdf), kommer med en ugjendrivelig, fordomsfri forklaring på hvorfor ei annen jente skulle være vakrere enn henne selv, får den gule konvolutten med kr.10.000.

...så unnskyld hvis det jeg har skrevet om speilbildet, muligens kunne tolkes som en del av svaret på gåten; for å gjøre det enkelt, kan man si at ordet hvorfor er essensen i det hele; hvorfor skulle ei annen jente være vakrere enn nettopp deg når man tar utgangspunkt i diktet...?
 
Så enkelt og likevel så vanskelig for alle jentene som sliter med dårlig selvbilde og dømmer speilbildet sitt uten å tenke over hvem de egentlig er: Hva er ei jente, hva er en kvinne? Et menneske, ja vel, men hva er så et menneske? Her er noen tankefulle ord jeg rablet ned forleden...
 
Ikke vær redd for å se speilbildet ditt i himmelhvelvingens storhet når du selv er laget av stjernestøv.
 
For mine egen del har jeg tenkt en god del over denne problemstillingen i løpet av de seks årene som har gått siden jeg laget gåten; når mennesker flest betrakter verden rundt seg, er det beklageligvis litt for enkelt å oppføre seg som den vesle mauren som ser på maurtuen som noe på lik linje med skyskraperne på Manhattan; alt er relativt, og når man fjerner illusjonene, når man fjerner alle subjektive, dømmende ord som "stygg", "feit" eller "dum" - ord som ville hatt null betydning på en annen planet i et annet solsystem - blir man sittende igjen med sannheten. Og man finner ikke sannheten ved å oppføre seg som et fjols og dømme andre, man finner ikke sannheten ved å se ei jente bli låst i en bestemt rolle der hun føler seg utilstrekkelig eller mislykket; man finner sannheten ved å tenke seg henne stå alene med stjernehimmelen som bakgrunn; kanskje er også hun regnbuens glemte rose som ingen legger merke til fordi alle beundrer dens fargeprakt og glemmer de duftende blomstene som vokser i skyggen av regnbuen.
 
Hvem er hun?
Ingen vet, for det
er et spørsmål uten svar
en evig gåte

 
Slik at når jeg går ut på gaten og ser ei jente/kvinne gå forbi, vet jeg én ting: At hun er et mysterium. At hendene hennes er laget av stjernestøv. At jeg ikke har noen rett til å dømme henne som menneske. At den hun er, og handlingene hun gjør, er to forskjellige ting; hun kan gjøre jævlige eller tåpelige ting, men det vil likevel ikke endre det faktum at hun er vakker fordi hun er til. Det er likegyldig hvem hun er eller hva hun heter, det er likegyldig hvordan hun ser ut eller hva hun veier; lukker man øynene, kan man forstå henne langt bedre enn om man la merke til klærne eller sminken hennes. Rollen hun spiller, usikkerheten hun forsøker å skjule ved å hver morgen bruke tid foran speilet og sminke seg - dette er i bunn og grunn bortkastet tid; hun kunne ha sovet lenger og slappet av i stedet. Alle de dømmende kommentarene hun får slengt etter seg når hun logger seg inn på nettet, er likeså bortkastet; det er ironisk at folk klager over dårlig tid når man tenker på all tid og energi som blir brukt til å baksnakke eller dømme andre. Hun er et mysterium; du er et mysterium, en engel solstrålene blir venn med når de varmer kinnet ditt.
 
Derfor er spørsmålet: Hvorfor skulle ei annen jente/kvinne være vakrere enn deg...? Selv har jeg altså kommet frem til to forskjellige svar som tar utgangspunkt i to ulike innfallsvinkler, så også den andre Astié-gåten er fullt mulig å løse; det er bare å være litt kreativ. Lykke til, og håper du får en fortsatt fin vår...! Smiley
« Siste forandring: 02.06.2012 klokken 09:58:39 av Brian » Logget

Brian M. Janice
Glede
Ny Guru
*Bilde mangler...

   
Vis profil E-post

Innlegg: 1
Re: Den andre Astié-gåten
« Svar #13 Lagt inn: 07.04.2013 klokken 22:53:53 »

Det er ingen grunn  Roll Eyes (man får nok god øyemuskelatur av å rulle øynene så mye)
Logget
Sider: 1  Varsling ved svar Varsling ved svar Send dette emnet Send dette emnet Skriv ut Skriv ut

« Ingen emne | Neste emne »Smile of Dracula is powered by YaBB 1 Gold - SP1.
YaBB © 2000-2001,
Xnull. All Rights Reserved.