24.05.2015 klokken 21:48:45

Hvis du har lest prosjektbeskrivelsen, vet du at Smile of Dracula er et kunstprosjekt som tar sikte på å bevare folks meninger for ettertiden. I tillegg er dette et prosjekt som oppmuntrer til kreativ tenkning, for du er vel enig i at verden kommer til å være temmelig annerledes om tre hundre år. Det meste vil være forskjellig fra dagens samfunn, ikke minst måten å tenke på.

Så når fremtidens mennesker en dag leser meningene dine samt andres reaksjoner på det du skriver, kommer de til å sette stor pris på å få høre sannheten. Ikke den historien politikerne vil skrive, men historien om de små menneskene, og hvordan vi opplever dagens virkelighet. Skriv derfor det du har lyst til, og ikke vær redd for å være oppriktig. Kjærlighet, humor eller spøkelseshistorier; bare slipp deg løs, og la tastaturet knitre.

Ellers er jo spam et velkjent problem på internett, og dette kunstprosjektet har gjentatte ganger blitt spammet av kulturvandaler som ikke forstår et kvekk på norsk, men tydeligvis har sans for Viagra. For å forebygge dette, er det nå bare registrerte medlemmer som kan skrive innlegg her. På den annen side kan man fortsatt være anonym, da det er helt i orden å bruke fantasiadresser som aa@aa.aa eller donald@duck.www ved registreringen. Anonymitet respekteres helt og fullt.

Og hva mer skal jeg si? Takk for at du fant frem til dracula.no, og velkommen til dette fargerike kunstprosjektet, Kunstner.
Vennligst Logg inn eller Registrer.

Hjem Hjem Hjelp Hjelp Søk Søk Medlemmer Medlemmer Logg inn Logg inn Registrer Registrer


   Smile of Dracula
   Fotball, Media og Fusk på eksamen
   Fusk på eksamen og Andre kreative innslag

   Vi adopterer Pluto!
« Ingen emne | Neste emne »
Sider: 1  Svar Svar Varsling ved svar Varsling ved svar Send dette emnet Send dette emnet Skriv ut Skriv ut
   Forfatter  Emne: Vi adopterer Pluto!  (Lest 4587 ganger)
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Vi adopterer Pluto!
« Lagt inn: 24.08.2006 klokken 18:23:05 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg

Så har det altså skjedd. Idag kom meldingen om at stakkars, vesle Pluto har blitt kastet ut av solsystemets planetsystem, noe som jo er helt tragisk. Et av mine barndomsminner (var vel 7 år den gangen) er en tegning av Plutos overflate; en visjon som naturligvis stimulerte fantasien min, og fikk meg til å tenke hvordan det måtte være å leve der, så fjernt fra solen at den fortonet seg som en stor, lysende stjerne.
 
Dette eksemplet viser bare i hvilken grad denne planeten faktisk er en del av kulturen vår, noe den har vært siden oppdagelsen i 1930 - og det at Pluto både har gitt navn til grunnstoffet plutonium og hunden til Mikke Mus, understreker dens betydning. Pluto er nemlig ikke bare en svevende steinklump i verdensrommet, men også noe langt mer.
Saken er rett og slett at vi mennesker har behov for å leve i en verden der det er en viss orden på tingene, og nettopp derfor er det viktig å ha noen faste holdepunkter i det ufattelige kaoset som universets tilnærmet uendelige stjerneprakt står for.
Helt siden Pluto ble oppdaget, har den i alle disse årene vært en ensom utpost i solsystemets grenseland, og gitt oss en mild trygghetsfølelse; en forsikring om at det tross alt også finnes en form for orden i det ytre rom, blant sorte hull samt andre fenomener de færreste av oss forstår; i underbevisstheten vår har Pluto symbolisert stabilitet.
 
Men nå har altså en gruppe astronomer bestemt seg for å frarøve Pluto statusen som planet. Uten å forstå hvilket kaos de skaper når de river vekk den trygge forestillingen om at solsystemet består av ni planeter. Det er omtrent som å si at Donald Duck er en gammel gris som nekter å bruke bukser. Eller å slå fast at Norge er en del av Afrika.
Å miste Pluto som planet kan sammenlignes med å miste en gammel venn som bor langt, langt borte; det er mange som føler at det er noe personlig ved nettopp Pluto; noe langt mer personlig enn ved f.eks. Saturn eller Uranus.
 
Forklaringen på å gi Pluto sparken fra solsystemet er at den ikke tilfredsstiller kravene til definisjonen på en planet. Javel. Men har noen tenkt på hva som skjer når man blindt følger definisjoner uten å ta hensyn til helheten?
Hva er eksempelvis definisjonen på et menneske? Når blir man et menneske, og kan man drepe et annet menneske fordi det ikke lenger defineres som "menneske"...?
En viss Adolf Hitler hadde sine egen, bestemte oppfatning av hva et "menneske" var, med et resultat vi alle kjenner til. Konsekvensen av denne definisjonen var en ideologi som ikke gjorde forskjell på gråtende småbarn og haltende bestefedre; et skrekkeksempel på følgene av å ukritisk oppføre seg som maskiner uten å tenke seg om.
En datamaskin er nødt til å blindt følge programmenes definisjoner for å kunne fungere, i motsetning til oss levende mennesker...
 
Det finnes mange eksempler på ting der unntaket bekrefter regelen, og som fungerer utmerket i praksis uten at verden går under av den grunn. Slik burde det også være med Pluto, og sant å si er jeg forbauset over at astronomene som fattet beslutningen ikke kunne ta hensyn til Plutos betydning i den moderne sivilisasjonen vår, som er helt forskjellig fra tiden da Ceres mistet statusen som planet i 1842.
Idag lever vi i en tid da reiser ut i rommet ikke lenger er en utopisk visjon, og Pluto har i løpet av de siste 76 årene fått en bestemt plass i verdensbildet vårt.
 
Følgelig er det helt meningsløst å kaste stakkars Pluto ut av solsystemets planetsystem etter alle disse årene, og derfor adopterer jeg Pluto som den planeten den er kommet for å bli. Ikke pokker om man skal finne seg i at noen skal fortelle oss at Pluto ikke er en planet lenger; naturligvis kan Pluto fortsette å være en planet til tross for at den skiller seg ut fra resten av planetene.
For øvrig oppfordrer jeg alle til å støtte opp om adopsjonen av Pluto, for blir vi mange nok, kommer De Høye Herrer kanskje til å ombestemme seg, da det å gi Pluto sparken utvilsomt var en tabbe av astronomiske dimensjoner.
 
Ærlig talt - skal vi finne oss i at vesle Pluto blir behandlet på dette viset? At man ikke kan ta hensyn til at Pluto er en del av kulturen og barnelærdommen vår?
 
La Pluto fortsatt være en planet; verden er ikke den samme uten Pluto! Smiley
Logget

Brian M. Janice
fuzzy
Kunstner

E-post

Re: Vi adopterer Pluto!
« Svar #1 Lagt inn: 24.08.2006 klokken 23:50:10 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg Fjern innlegg Fjern innlegg

Pluto!!! den eneste og feteste PLANETEN i solsystemet som jeg faktisk husker. jeg støtter fult ut hehe
Logget
Plutofinn
Kunstner

E-post

Re: Vi adopterer Pluto!
« Svar #2 Lagt inn: 25.08.2006 klokken 23:06:46 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg Fjern innlegg Fjern innlegg

Hei!  Flott tekst, og veldig fint prosjekt dere har her, første gang jeg er innom.  Vi har starta petition angående dette litt tidligere i dag!  Det er ikke over for pluto enda, selv om det er flott at dere adopterer vår lille planet i denne krisens tid!  La oss samle kreftene!  Mer utfyllende side kommer på freepluto.org i løpet av helga, men petition er allerede oppe her;
 
http://www.petitiononline.com/frepluto/petition.html
 
 Cheesy
Logget
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Re: Vi adopterer Pluto!
« Svar #3 Lagt inn: 26.08.2006 klokken 00:05:35 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg

Takk for svar, og fint at heller ikke dere nøler med å protestere mot dette tåpelige vedtaket, og jeg har naturligvis skrevet under, jeg òg, med følgende kommentar:
 
424 astronomer kan ikke forandre hele menneskehetens oppfatning av solsystemet. Kunnskap hører nemlig menneskeheten til, og kan ikke sentraliseres, eller styres av en liten gruppe "utvalgte". Og vi er mange som ønsker at Pluto skal forbli en planet; We love Pluto!
 
For øvrig kan jeg også legge til at dette er et prosjekt jeg spontant satte i gang i går - og når man nå leser i Dagbladet (http://www.dagbladet.no/kunnskap/2006/08/25/474927.html) at det altså bare var 424 astronomer som deltok i selve avstemningen, kan jeg legge til noen kommentarer som jeg skrev tidligere idag i en annen debatt:
 
 
Hvem skal "eie" kunnskapen?
 
Definisjonen av ordet "fagfolk" har også variert gjennom tidene, og med tanke på hekseforfølgelsene ble disse utført av "fagfolk" som påstod å ha kunnskap om dette, og var å anse som datidens "eksperter". Noe de aller, aller fleste var enige i. Den gang.  
 
Så er spørsmålet: Er kunnskap noe som kan "eies" av en bestemt gruppe mennesker? Hvis man tar astronomien som et eksempel, er det en gren av vitenskapen som stadig forandrer seg, og det som blir ansett for å være korrekt idag, kan vise seg å være helt feil om noen få år.  
 
Poenget er at kunnskap er noe som hører hele menneskeheten til, ikke bare en utvalgt gruppe mennesker som mener at den kan bestemme hvordan denne kunnskapen skal forvaltes, for dette har blitt gjort gang på gang gjennom hele verdenshistorien, og gang på gang har det vist seg at de såkalte "ekspertene" tar feil.  
Derfor er det å ukritisk akseptere sentralstyrte beslutninger av dette slaget omtrent like logisk som holdningene til dem som i sin tid aksepterte at Der Führer hadde løsningen på alle problemer, eller å tro på politikernes valgflesk før valget - valgløfter som er verdiløse all den tid de ikke blir realisert.  
 
Skal man tenke selv, eller overlate tenkningen til "ekspertene"?  
Jeg foretrekker det første, og verden hadde sett annerledes ut dersom folk kunne gjøre bruk av sin egen hjerne istedenfor å overlate tenkningen til "ekspertene". Både Mao, Hitler og Stalin anså seg for å være allvitende, i likhet med en lang rekke selvutnevnte "guruer" som forkynner budskapet sitt den dag idag.

 
og videre...
 
...en bok jeg har i bokhyllen, skrevet av Chistopher Cerf og Victor Navansky (...) med tittelen "Ekspertene Udtaler..."  
 
Denne boken er full av sitater fra såkalte "eksperter" som i årenes løp har uttalt seg om alt mellom himmel og jord, og tråkket grundig i salaten hver eneste gang. En bok som anbefales på det sterkeste for alle som tror at "ekspertene" vet hva de snakker om; som f.eks. plateselskapet Decca, som avviste Beatles i 1962 med begrunnelsen om at "gitargrupper er på vei ut".  
En virkelig ekspertuttalelse fra noen som forstår musikk.  
For ikke å snakke om Dr. John Lightfoot, rektor ved Cambridge Universitet, som i 1859 korrigerte påstanden om tidspunktet da verden ble skapt. Han mente det var snakk om 23. oktober 4004 f.Kr., klokken 9 om morgenen. Presis.

 
 
Ja, ja - vet ikke hvordan dette kommer til å ende, men uansett ville det være fullstendig meningsløst dersom en avstemning blant 424 astronomer skulle avgjøre hele menneskehetens oppfatning av solsystemet i fremtiden, så man får håpe på det beste, og krysse fingrene for Plutos videre skjebne.
Lykke til videre med underskriftskampanjen og http://freepluto.org...! Smiley
« Siste forandring: 26.08.2006 klokken 00:35:48 av Brian » Logget

Brian M. Janice
Plutofinn
Kunstner

E-post

Re: Vi adopterer Pluto!
« Svar #4 Lagt inn: 26.08.2006 klokken 02:54:27 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg Fjern innlegg Fjern innlegg

Sant, sant, ganske så enig!  Takk for underskrift! Smiley
Logget
Pluto
Kunstner

E-post

Re: Vi adopterer Pluto!
« Svar #5 Lagt inn: 27.08.2006 klokken 09:48:35 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg Fjern innlegg Fjern innlegg

Ifølge de nye definisjonene er heller ikke jorden en planet, da den "ikke har rensket nabolaget rundt banen sin". Det er nemlig tusenvis av asteroider som krysser jordens bane.
Så dere bor på en dvergplanet nå, jordboere.
Logget
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Lenker til Pluto-sider
« Svar #6 Lagt inn: 27.08.2006 klokken 11:30:41 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg

Underskriftsaksjon for å redde stakkars Pluto: http://www.petitiononline.com/frepluto/petition.html  
 
En rekke artige Pluto-illustrasjoner laget etter at Pluto har fått sparken fra solsystemet: http://www.worth1000.com/cache/gallery/contestcache.asp?contest_id=11570 &display=photoshop
 
Save Pluto-blogg: http://www.save-pluto.net
 
Save Pluto.org: http://www.save-pluto.org
 
Tysk underskriftsaksjon for Pluto: http://www.ipetitions.com/petition/savepluto1
 
http://freepluto.org kommer snart, men er ikke klar enda.
 
« Siste forandring: 27.08.2006 klokken 11:54:18 av Brian » Logget

Brian M. Janice
vipe
Ny Guru
*Bilde mangler...

   
Vis profil

Innlegg: 1
Re: Vi adopterer Pluto!
« Svar #7 Lagt inn: 22.05.2014 klokken 21:52:41 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg

27.08.2006 klokken 09:48:35, Pluto skrev:
Ifølge de nye definisjonene er heller ikke jorden en planet, da den "ikke har rensket nabolaget rundt banen sin". Det er nemlig tusenvis av asteroider som krysser jordens bane.
Så dere bor på en dvergplanet nå, jordboere.

 
Hvilken planet tilhører du? Siden du skriver "Så dere bor på en dvergplanet nå, jordboere" Istedenfor "Så vi bor på... "
 
Eller sitter du på en uoppdaget astroide et sted i verdensrommet?
Logget
Sider: 1  Svar Svar Varsling ved svar Varsling ved svar Send dette emnet Send dette emnet Skriv ut Skriv ut

« Ingen emne | Neste emne »Smile of Dracula is powered by YaBB 1 Gold - SP1.
YaBB © 2000-2001,
Xnull. All Rights Reserved.