Hovedsiden
Søk i dracula.no
Søk på internett
Smile of Dracula
Lykketall i Lotto
DraculaChat
Webguiden
Privat
-----
IP-adressen din
Skjermegenskaper
Fargekart

Hjelpeside for www.dracula.no

Det er greit å spørre om hjelp dersom det er noe man er usikker på, så jeg håper at denne vesle hjelpesiden kan gi deg svar på noen av spørsmålene dine hva denne siden angår.

Som kjent har alle vi som bruker internett både ulikt utstyr samt forskjellige nettlesere, så det er svært vanskelig å bygge opp en noe mer avansert webside som ser likt ut over alt. Likevel er det jo en fordel å gjøre siden kompatibel, så dracula.no er testet både i Internet Explorer 6, Mozilla Firefox 1.04 og Opera 7.54 - og fungerer greit på alle disse nettleserne. Dessuten støtter også Mozilla 1.7.1 webdesignet, men bortsett fra bibliotekene er det vel ikke så mange som bruker denne nettleseren lenger...

Skjermstørrelse er et annet problem. Selv har jeg en BENQ FP992 - en god 19-tommers flatskjerm, og det er denne skjermen som er grunnlaget for både grafikk og webdesign her på dracula.no. Følgelig er websiden bygget for en oppløsning på 1280x1024, og når man ser den i en skjerm med 1024x768 eller 800x600 pixels oppløsning, blir høyresiden av den øvre rammen "kuttet bort". Oj. Men det er ingen grunn til å hyle eller gå løs på PC-en med familiens motorsag, for ved å flytte musen til "meny"-knappen øverst til venstre, kommer menyen til syne. Der finner man alle lenkene som eventuelt måtte mangle som følge av skjermoppløsning.

Når man klikker på smileansiktet...

Så er det denne mystiske, roterende fargesirkelen øverst - som følger etter musen når man flytter den langs knappene. For vi har jo alle vært barn en gang i tiden, og har man lyst til å føle seg som en femåring igjen, kan man alltids leke sisten med sirkelen. Vil man få den til å forsvinne, klikker man bare på smileansiktet øverst til venstre på siden. Ønsker man å trylle fargesirkelen frem igjen, sier man Hokus Pokus, klikker på smileansiktet igjen - og vips, så kommer sirkelen til syne.

Vil man derimot bli voksen igjen og foretrekker å vinne noen millioner som man kan sette i banken, kan man prøve den berømmelige lottotall-generatoren her på dracula.no, som kommer til syne når man trykker på den lyseblå "Spill"-knappen øverst. Men i tilfelle man får den riktige vinnerrekken, er det definitivt en fordel å huske på å levere kupongen i tide. Ellers kan det gå galt, noe man kan lese om i denne debatten.

For øvrig er dracula.no fortsatt et lite nettsted, men det skjer hele tiden nye oppdateringer. Så i fremtiden vil man finne mange interessante ting på denne siden; ting som kommer til å oppmuntre både til kreativ tenkning samt kunstnerisk utfoldelse. I mellomtiden er det jo lov å skrive en melding som vil bli lest om tre hundre år i Smile of Dracula-prosjektet. For her er det du som bestemmer...!Ansvarlig redaktør: Brian M. Janice
www.dracula.no eies av Draculas Forlag; en kunstforening
med organisasjonsnummer 983 153 356. Adressen er:
Draculas Forlag
Postboks 85 Blindern
0314 Oslo
E-mail: post@dracula.no