24.05.2015 klokken 21:48:33

Hvis du har lest prosjektbeskrivelsen, vet du at Smile of Dracula er et kunstprosjekt som tar sikte på å bevare folks meninger for ettertiden. I tillegg er dette et prosjekt som oppmuntrer til kreativ tenkning, for du er vel enig i at verden kommer til å være temmelig annerledes om tre hundre år. Det meste vil være forskjellig fra dagens samfunn, ikke minst måten å tenke på.

Så når fremtidens mennesker en dag leser meningene dine samt andres reaksjoner på det du skriver, kommer de til å sette stor pris på å få høre sannheten. Ikke den historien politikerne vil skrive, men historien om de små menneskene, og hvordan vi opplever dagens virkelighet. Skriv derfor det du har lyst til, og ikke vær redd for å være oppriktig. Kjærlighet, humor eller spøkelseshistorier; bare slipp deg løs, og la tastaturet knitre.

Ellers er jo spam et velkjent problem på internett, og dette kunstprosjektet har gjentatte ganger blitt spammet av kulturvandaler som ikke forstår et kvekk på norsk, men tydeligvis har sans for Viagra. For å forebygge dette, er det nå bare registrerte medlemmer som kan skrive innlegg her. På den annen side kan man fortsatt være anonym, da det er helt i orden å bruke fantasiadresser som aa@aa.aa eller donald@duck.www ved registreringen. Anonymitet respekteres helt og fullt.

Og hva mer skal jeg si? Takk for at du fant frem til dracula.no, og velkommen til dette fargerike kunstprosjektet, Kunstner.
Vennligst Logg inn eller Registrer.

Hjem Hjem Hjelp Hjelp Søk Søk Medlemmer Medlemmer Logg inn Logg inn Registrer Registrer


   Smile of Dracula
   Kunstens vidunderlige verden
   Astié

   Den første Astié-gåten
« Forrige emne | Ingen emne »
Sider: 1  Svar Svar Varsling ved svar Varsling ved svar Send dette emnet Send dette emnet Skriv ut Skriv ut
   Forfatter  Emne: Den første Astié-gåten  (Lest 2518 ganger)
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Den første Astié-gåten
« Lagt inn: 05.02.2006 klokken 11:52:36 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg

Tusen ganger unnskyld for at jeg har vært så stille i det siste, men tro meg, det å være kunstner kan være like slitsomt som å få en irsk ku til å vinne Melodi Grand Prix. Cheesy
 
Her er iallfall den første gåten som gir kr.10.000 i premie: Som kjent er det Astié-diktet dette handler om, og spørsmålet er rett og slett:
Hva er egentlig Astié-diktet?
 
1. Svaret på gåten må kunne skrives med et norsk ord.
2. Svaret kan ikke være en selvmotsigelse.
3. Svaret kan heller ikke være formløse begrep som "gåte", "hemmelighet" eller "kunstverk", da disse ordene ikke beskriver selve gjenstanden. Eksempelvis kan både en timeters statue og en rødmalt søppelkasse kalles "kunst" - uten at man blir klokere av den grunn.
 
Mon tro om noen er i stand å finne løsningen...? Og få konvolutten med de ti tusenlappene?
Lykke til, og ha en fortsatt fin dag! Smiley
 
Logget

Brian M. Janice
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Og her er løsningen...
« Svar #1 Lagt inn: 14.05.2006 klokken 00:29:09 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg

Det er virkelig et mysterium hvorfor ingen klarte å komme til bunns i denne gåten, da den faktisk er så enkel at praktisk talt hvem som helst kunne ha løst den uten særlige vanskeligheter.  
Derfor er det påfallende at ingen fant den riktige løsningen i løpet av de tre månedene oppgaven var åpen for alle som kjenner til denne siden, for når man ser hvor lettfattelig svaret er, er det bare å gni seg i øynene: En konvolutt med kr.10.000 gis bort til den som finner ut av en gåte som selv en treåring neppe ville ha hatt problemer med å løse.
For et voksent menneske som er ferdig med barneskolen blir dette tydeligvis litt for komplisert... Grin
 
Men der ligger også forklaringen, for mens et barn betrakter verden fra et barns selvstendige synsvinkel, støtter de fleste av oss seg til fordommer som hindrer oss i å tenke fritt, og selvstendig, kreativ tenkning er en forutsetning for å løse både denne, samt de andre Astié-gåtene;
det handler om å se potensialet i det som enda ikke er - i stedet for å fokusere på det som allerede er.
 
Så la oss nå se på det korrekte svaret:
 
1. Svaret på gåten må altså kunne skrives med et norsk ord. Astié-diktet er som kjent noe langt mer enn bare et dikt, og man kunne finne atskillige norske ord som beskriver hva dette diktet egentlig er; "dikt", "gåte", "hemmelighet", (matematisk) "kode", "musikkstykke" eller "kunstverk". Bare for å nevne noen av alternativene.
 
2. Når svaret ikke kan være en selvmotsigelse, faller flere av disse mulighetene bort, da det faktum at diktet både er et poetisk dikt og en rasjonell kode, naturligvis motsier seg selv. Følgelig er det umulig å beskrive dette uten å bruke mer abstrakte ord som "gåte", "hemmelighet" eller "kunstverk".
 
3. Men når også disse mulighetene faller bort, sitter man igjen med løsningen: Det finnes på nåværende tidspunkt intet norsk ord som er i stand til å beskrive hva Astié-diktet egentlig er. Noe som muligens ikke er så rart, for i bunn og grunn er norsk et språk som neppe ville ha fått en frygisk and til å begynne å kvekke på latin. Altså må man lage et helt nytt ord, og dette ordet kan bli nesten hva som helst. "Astié" er selvfølgelig en løsning, men man kunne like gjerne ha valgt "umpihumpi". Norsk er temmelig ensformig fra før av, så nye, fargerike innslag ville neppe skade...
 
Så er det bare å begynne å bruke det nye ordet, og dersom man skulle velge "umpihumpi" til å beskrive en kunstnerisk gåte som ikke kan beskrives med andre ord, kan man like gjerne si at en skulptur er god, vellykket umpihumpi.
Man kunne også ha gitt kjæresten et kompliment ved å fortelle henne at hun ser ut som en søt umpihumpi eller at hun kysser helt umpihumpisk, for ikke å snakke om de to, nydelige umpihumpene.
Og dermed har man skapt et nytt ord som med tid og stunder kanskje for alvor vil bli implementert i det norske språket, særlig med tanke på det umpihumpiske livssynet til umpihumper som ikke er redde for å tenke selvstendig.
 
Men det var altså ingen som var så kreative at de klarte å finne på et nytt ord - og vinne den gule konvolutten. Til tross for at unger i barnehagen trolig hadde klart det.
Så kanskje den andre Astié-gåten (http://www.dracula.no/smile/YaBB.cgi?board=astie;action=display;num=1147 470535) er en mer interessant utfordring...? Smiley
 
Logget

Brian M. Janice
Mari Louise
Kunstner

E-post

Re: Den første Astié-gåten
« Svar #2 Lagt inn: 19.06.2006 klokken 22:18:30 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg Fjern innlegg Fjern innlegg

Hei.
Jeg vet ikke om noen har kommet med det riktige svaret enda, men jeg kommer med mitt bidrag alikevel.
Jeg tror Astiè diktet er mitt, alle kvinners, speilbilde.
 
Speilbilde.
 
Eller det kan være rett og slett sannheten. =)
Logget
Sider: 1  Svar Svar Varsling ved svar Varsling ved svar Send dette emnet Send dette emnet Skriv ut Skriv ut

« Forrige emne | Ingen emne »Smile of Dracula is powered by YaBB 1 Gold - SP1.
YaBB © 2000-2001,
Xnull. All Rights Reserved.