Smile of Dracula (http://www.dracula.no/smile/YaBB.cgi)
Den Vakreste Hemmeligheten >> Kropp og Skjønnhet >> Du er vakrere enn du aner
(Emne startet av: Brian klokken 24.12.2005 klokken 11:58:09)

Tittel: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 24.12.2005 klokken 11:58:09
Som kjent lever vi i et samfunn der man fokuserer mye på det ytre, og der et godt utseende skal koste penger. Slik at om ei jente offentlig sier at hun føler seg vakker, vil hun bli sett på som enten selvopptatt, eller passe sprø. Men skulle hun fylle puppene sine med silikon og betale flere titusener for dette, kan hun gjerne stille opp i avisen og fortelle hvor vidunderlig hun føler seg.

Poenget er at det finnes en milliardindustri der ute som fokuserer på kropp og helse, og dersom man ser på budskapet vi får fra media, virker det som om håpet er ute for de fleste av oss. Noen får vite at de er en del av en global fedmeepidemi, mens andre til stadighet får høre hvor usunt de lever. Er det ikke sigarettrøyk som truer, så er det pizza, potetgull eller vin. Kort sagt er vi praktisk talt fortapt. Den eneste løsningen er å åpne lommeboken og kjøpe kosttilskudd, slankemidler, silikonpupper eller tusen andre ting. Kjøpe, kjøpe, kjøpe. Og når lommeboken er tom, skal man låne penger for å kunne kjøpe enda mer.

Følgelig er det ikke rart at det finnes mange jenter der ute som ser seg selv i speilet og sant å si føler seg passe mislykket. Herlighet, man kan åpne et hvilket som helst jenteblad, og finne artikler som "Slik får du en perfekt kropp", eller annet tøv. Man kunne vel like gjerne ha skrevet "Du er et null. Den eneste løsningen er å kjøpe bladet, og følge rådene våre."
Resultatet er iallfall at det finnes utallige jenter som sliter med vekten eller utseendet sitt. Som føler at de ikke strekker til. Jenter som har det vondt, innerst inne. Noe som er blodig urettferdig, spør du meg.

Er eksempelvis jentene som leser dette vakre? Ja. For hva er egentlig det å være vakker?

"Ei jentes skjønnhet kan sammenlignes med stjernehimmelen, som består av to deler; det man kan se og det man ikke kan se. Begge deler er en del av den samme helheten, for det er umulig å forstå det lille man ser uten å tenke på uendeligheten som fyller det man ikke ser."

Disse "visdomsordene" har jeg skrevet selv, og hvis du tenker godt etter, skjønner du kanskje hva jeg mener. Er du i tvil, kan du bare ta en titt på den stjerneklare nattehimmelen og tenke på hva mennesker egentlig føler når vi ser den. Kanskje en lengsel; en følelse av frihet. Men hvorfor? Fordi vi vet at universet er noe langt mer enn det vi er i stand til å se, og det samme gjelder ei jentes speilbilde...

Uansett er det å se pen ut og det å være vakker to helt forskjellige ting. Det å se pen ut er nemlig noe som er fanget i tiden. Saken er nemlig den at definisjonen av ordet "pen" varierer fra tidsalder til tidsalder. Før i tiden, da det bare var rike mennesker som hadde overflod av mat, var fedme et tegn på rikdom. Ser man på malerier av rikfolk som levde f.eks. på 1500- eller 1600-tallet, er dette et sikkert kjennetegn. På den tiden var en velfødd kropp synonymt med å si: Jeg spiser mye fordi jeg har råd til det. Liksom det å jobbe utendørs var et fattigdomssymbol, så skjønnhetsidealet var å være blek og ha fine hender uten spor av fysisk arbeid.

Slik så altså menneskene ut før i tiden, og når folk om noen hundre år vil se på bildene av dagens "skjønnhetsidoler", kommer de til å le seg ihjel. Poenget er at i fremtiden kommer det til å bli fokusert på andre aspekter ved utseendet, og idealet vil følge dette. Ergo er det å "se pen ut" noe som er fanget i tiden, ikke bare i forhold til samfunnet, men i aller høyeste grad også med tanke på individet; ei jente som "ser pen ut" når hun er 20, vil se annerledes ut den dagen hun fyller 80. Ei jente som "ser pen ut" i en bestemt klesdrakt og med dertil egnet sminke, kan se ut som et romvesen når hun gnir søvnen ut av øynene, og gjesper en mandag morgen.

Greit nok, man kan si at en stol eller en lampe "ser pen ut", men vi mennesker har jo også følelser...? Derfor er du muligens enig i at det å "se pen ut" blir en altfor platt innfallsvinkel hva oss mennesker angår, da vi er levende skapninger, og det er nettopp dette som er kjernen i ekte skjønnhet: Sannheten. For ingen livsløgn kan noensinne bli vakker, uansett hvor mye man enn velger å pynte på den. Og sannheten er at det som gjør mennesker langt mer verdifulle enn støvsugerne på Elkjøp, er at vi lever. At vi drømmer og tenker; at vi føler og elsker - livets egen skjønnhet.

Det pussige er at folk flest ikke tenker over dette hva kunsten angår. Iallfall tror jeg neppe det er så mange jenter som er klar over at kroppen deres er kunstverk når de ser seg selv i speilet. Men hadde Leonardo da Vinci brukt deg som modell i stedet for å kaste bort tiden på Mona Lisa, hadde du kanskje forstått det hvis du fikk se mesterverket.
Poenget er at dersom ei jente betrakter speilbildet sitt i forhold til det media skriver, er det innlysende hvorfor hun føler seg mislykket. Den typiske skribenten i et vanlig norsk jenteblad viser like store kunnskaper om kunst og skjønnhet som grevlinger om filateli.

Men om hun ser speilbildet sitt i lys av kunsten, vil hun få øye på sannheten. For fakta er jo at det er meningsløst å påstå at "det er det indre som teller" når mennesket er en helhet som består av både kropp og sjel. Begge deler er like verdifulle, noe som avspeiles i mange kjente fotografers fremstillinger, som klart viser at menneskekroppen er et kunstverk uansett alder og utseende.
Hvis du har tid til overs, kan du oppsøke en større bokhandel, og se på bildene i fotobøkene du finner der, for deretter å sammenligne kunstverkene med de amatørmessige illustrasjonene man finner i et vanlig jenteblad.
Du er vakker - ingen tvil om det, men i et samfunn der menneskekroppen er blitt en salgsvare lik kjøttdeigen i frysedisken, er det neimen ikke til å undres over at man lett kan glemme hva skjønnhet egentlig handler om.

For noen år siden arbeidet jeg med et bokprosjekt som dessverre aldri ble fullført; en "fransk" ungdomsroman der en av hovedpersonene var ei jente som kalte seg Astié. For øvrig et navn dannet av ordene Astre (stjerne) og Amitié (vennskap). Det første denne herlige jenta gjorde etter å ha stått opp, var å se seg selv i speilet, og si til speilbildet sitt: "Jeg elsker deg. Fordi du er meg selv."

Hvordan kan man vel forstå kjærligheten uten å først elske seg selv? Hadde alle jenter gjort som Astié og betraktet speilbildet sitt på denne måten, er jeg ikke i tvil om at både selvtilliten og kjærlighetslivet deres hadde blitt bedre, for sannheten er å foretrekke fremfor enhver livsløgn. Og når mange jenter føler at de ikke er "fullkomne" nok, har det jo ingenting med sannheten å gjøre...? Når man ser sitt eget speilbilde, skal man se seg selv slik man virkelig er, men akk ja, det er dessverre atskillige jenter som bare vurderer utseendet sitt i forhold til omgivelsene. Følgelig er det forståelig at man føler at man ikke strekker til, for når man tenker på i hvilken grad enkelte venninner misforstår skjønnheten og legger til alt det meningsløse media har å by på, burde man føle seg fortapt allerede fra fødselen av.

Astié gir ganske enkelt blaffen i disse fordommene, og i stedet for å dele opp kroppen sin i småbiter ved å si at "puppene mine er pene, men lårene er for tykke" innser hun at kroppen og sjelen hennes er en helhet. Kort sagt foretrekker hun sannheten fremfor livsløgnen. Og når hun sier "Jeg elsker deg. Fordi du er meg selv." vitner det om en stor grad av modenhet og selvrealisering. Samt ærlighet. Uten sminke og med rufsete hår på morgenkvisten er det vel ikke så mange andre jenter som ville ha tort å si det samme, men Astié gjør det uten å nøle. Hun tør simpelthen å være seg selv; å være ærlig.

Hvis du har vært innom denne siden i løpet av det siste året, har du kanskje lest Astié-diktet; et drømmende dikt som skjuler koden til den gule konvolutten med de 10.000. Men selv om man ser bort fra hemmeligheten, er det like fullt et nydelig dikt, som forteller mye om skjønnhet...

Originalversjonen finnes på http://www.dracula.no/kunst/astie/astie.pdf                     For nå leser hun
                     nettopp dette

                     Se på henne, lille engel
                     og smiler hun
                     så kyss kinnet og
                     hodet hennes

                           Hvem er hun?
                           Ingen vet, for det
                           er et spørsmål uten svar
                            en evig gåte

                     Andre har sett
                     følt hennes varme
                     så si meg, lille engel
                     hva gjør hun?

                           Hun drømmer
                           med tanker uten ord
                           uten begynnelse
                           og uten slutt

                     Lille, snille engel
                     vær hos henne
                     og si meg
                     hvordan?

                            Skjønnheten gjør
                           henne fri
                            for kroppen er kledd
                            i sannhet

                     Lille, stille engel
                     hør på henne
                     og si meg
                     hvorfor?

                           Hennes øyne
                           er tause
                           regnbuens glemte
                            roser

                     Lille, gilde engel
                     du ser henne nå
                     så si meg
                     vet hun?

                            Gjennom lysets
                            stråleglans
                           svever sjelen
                            hennes

                           Et glimt
                           i tidens visdom
                           som har en bestemt
                            mening

                            Ingen vet hvorfor
                            for det
                           er et spørsmål uten svar
                           en evig gåte

                      Så se på henne, lille engel
                     og smiler hun
                     så kyss kinnet og
                     vis henne

                         diktet

                     om henne selv, ei vakker
                     jente som nå
                     leser nettopp
                     dette                            Men ingen vet hvorfor
                            for det
                            er et spørsmål uten svar
                           en evig gåte

På sett og vis understreker disse ordene det jeg skrev tidligere om at "det er umulig å forstå det lille man ser uten å tenke på uendeligheten som fyller det man ikke ser". I likhet med ei jentes speilbilde forteller diktet også noe om det vi ikke er i stand til å se med det blotte øyet; det uutalte mellom linjene i poesiens stille verden.

For liksom kjærlighet er noe langt mer enn bare et ord, er også skjønnhet det. Det er noe som finnes i ethvert speil du speiler deg i; noe som er ditt eget og som ingen kan ta fra deg. Det eneste som må til, er at du er moden nok til å få øye på det virkelige speilbildet ditt, ikke det speilbildet andre forteller deg at du har.

Du er vakker. Fordi du er det.

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Olav klokken 02.01.2006 klokken 17:25:19
Er helt enig i alt du skriver! Men mener det også er gyldig for gutter!!! Skjønner hvorfor du fokuserer på jentene, men synes allikevel du av prinsipp burde bytte ut ordet "jente" med ordet "person" eller noe tilsvarene. Det gjelder nemlig oss alle!!!

Vennlig hilsen...
Olav

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 02.01.2006 klokken 22:34:58
Takk for svar, Olav, og hyggelig at også andre begynner å skrive her. For det virker muligens som om folk av en eller annen grunn tror at dette er mitt eget, private forum - hvilket naturligvis ikke er tilfelle. Så har man noe på hjertet, er det bare å skrive... Jeg biter ikke, og det er ingen fare for å bli overrasket av en sulten vampyr eller kannibal her på Dracula.no.

Men tilbake til kommentaren din. Grunnen til at jeg at jeg skriver om jenter hva skjønnhet angår, er blant annet fordi presset på jenter er mye større på dette feltet, noe som resulterer i at det eksempelvis er langt flere jenter enn gutter som sliter med spiseforstyrrelser, liksom det også er flere jenter som begynner med slankekurer av jo-jo-typen, der man slutter å spise den ene uken, for å så trøstespise den neste. Og bevares - det er sikkert mulig å finne jenter som har gitt opp, og spiser mer og mer rett og slett fordi de er lei seg...
...men er det noen som spør seg hvorfor dette skjer? Er det noen som spør seg hvordan det må føles å leve i et samfunn der andre hele tiden får "idealfiguren" slengt i fleisen, og til stadighet får høre at de er mislykket...?

Idag har eksempelvis VG begynt det nye året med en strålende "nyhet" på førstesiden, der man med krigstyper slår fast følgende: Slankere partner gir BEDRE SEXLIV. Kjære dere i VG-redaksjonen: Hvorfor bruke førstesiden til å hakke løs på folks selvtillit? Det må da finnes noe mer konstruktivt å skrive om? Det finnes seks millioner barn som dør av sult hvert år; det finnes utallige andre interessante saker som kunne ha fått folk til å kjøpe avisen, og likevel velger dere å indirekte mobbe folk som sliter med vekten. Men for all del - både ukebladene samt enkelte TV-programmer kan være mye verre... Litt medmenneskelighet søkes!

http://www.dracula.no/bilder/webfoto/vg020106.jpg

Selv er jeg like tynn som en vanlig fyrstikk, så dette burde for så vidt ikke angå meg, men er det noe som går meg på nervene, så er det urettferdighet. For uansett hvilken hudfarge man enn har og hvor mye man veier, er man likefullt et levende menneske, og skal respekteres som følge av dette. Noe som definitivt ikke er tilfelle i Norge idag, der vekt er grunnlag for sosial mobbing fra alle kanter, uten at man på noe vis tar hensyn til at vi alle er født med en bestemt kroppstype, og at det for en hel del mennesker simpelthen er naturstridig å plage kroppen sin med meningsløse slankekurer som likevel ikke fører til noe.

Kanskje på tide å spørre seg selv om mediene er langt flinkere til å mobbe forsvarsløse mennesker enn småungene i skolegården? Kanskje på tide å si klart ifra hva vi mener om dette...?

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Lise klokken 02.01.2006 klokken 22:45:16
Godt skrevet..Alt du skriver er jo sant da! :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 02.01.2006 klokken 23:04:23
Takk! Den kommentaren varmet, for som du kanskje skjønner, er det ikke så enkelt å være en kunstner som faktisk tror at det er mulig å gjøre denne verden litt varmere å leve i...
...så du får ha et riktig godt nytt år, og lykke til videre! :)

Det kommer forresten snart nye ting her på http://www.dracula.no, med både humor og livsglede.::)

Tittel: På tide å gjøre noe...?
Lagt inn av Brian klokken 03.01.2006 klokken 10:52:04
Er det forresten noen der ute som også mener at enkelte medier går altfor langt når det er snakk om å skape negative holdninger...? For når man eksempelvis ser hvordan "tykke" personer blir framstilt i realityshow på TV, kan man nesten få assosiasjoner til gamle dager, da man stilte ut vanskapte mennesker på sirkus, og lot dem bli beglodd av nysgjerrige tilskuere.

Herlighet, hva med litt respekt for enkeltindividet? Som kjent finnes det tre grunnleggende grupper hva kroppstyper angår: Ektomorfer, mesomorfer samt endomorfer, og det å sette press på folk når det gjelder slanking er omtrent som å kreve at hunder skal lære å fly. Poenget er at liksom vi blir født med forskjellig kjønn, øyenfarge, hudnyanse og høyde, har vi også ulik forbrenning, og det er ingenting negativt ved dette - det er simpelthen slik vi er skapt fra naturens side. Bør man da ikke i dagens høyteknologiske, "siviliserte" samfunn kreve litt mer menneskerespekt av mediene enn det som er tilfellet idag, der man konsekvent setter press på personer som ikke følger "slankeidealet"...?

På 80-tallet var det en antirasistisk kampanje med det treffende slagordet "Ikke mobb kameraten min". Hva med å være ærlig, og rett og slett si "Ikke mobb vennen min"? Og begynne å boikotte blader, eller andre mediatyper som bidrar til at titusenvis av jenter sliter med spiseforstyrrelser...? Hva i h****** skal man med en "slankekrig" som TV-underholdning? Dette er direkte patetisk, spør du meg. Kort og godt. Visse TV-programmer er ikke det spor bedre enn 1800-tallets sirkusforestillinger med "Den skjeggete dame" eller "De hårete dvergene" i hovedrollene.

Å se seg selv i speilet om morgenen, og si "Jeg elsker deg. Fordi du er meg selv." burde være en menneskerett; en naturlig rett til å føle seg vel med den kroppen vi tross alt er født med, uten at atskillige mennesker blir presset til å ha dårlig selvtillit fordi de ikke er på bølgelengde med dagens norm for hvordan man "skal" se ut...

Så kanskje det er på tide å si "Ikke mobb vennen min"...? For en venn er en venn, og uansett hvilken hudfarge vennene mine har eller hvilke tall badevekten deres viser, er de like fullt vennene mine, og fortjener å bli respektert som de menneskene de faktisk er.:)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Lise klokken 07.01.2006 klokken 15:15:18
Veldig enig i alt det du skriver. Bare synd det er så vanskelig å virkelig forstå det =)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 10.01.2006 klokken 16:28:41
Ting blir likevel svært enkle å forstå når man betrakter verden med et fordomsfritt, klart blikk. For liksom det er umulig å lese denne siden dersom man ser den gjennom et par kullsvarte briller med sotet glass, er ei jente heller ikke i stand til å se det virkelige speilbildet sitt om hun ser det gjennom fordommer menneskene betrakter som sannheter, men som ikke er det...

Poenget er at til alle tider har folk bedømt skjønnheten ikke på grunnlag av fakta, men som følge av forutbestemte fordommer. Noe som i aller høyeste grad også skjer idag. Så det er totalt uvesentlig hva "alle andre" mener - når ei jente ser seg selv i speilet og føler at hun er vakker, er det hun som har rett. I gamle dager mente alle at jorden var flat som en pannekake, og nåde den stakkaren som hevdet at jorden var rund. Men likevel var det den ene som hadde rett, mens resten var fullstendig på villspor. Derfor spiller det ingen rolle hva media eller "alle andre" mener om speilbildet ditt - det viktigste er at du selv vet hvor verdifullt det er. Det er jo ingen tvil om at her er det du som har rett. :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Failariël klokken 07.01.2006 klokken 19:37:03
Herregud, her hadde jeg skrevet et tilnærmet perfekt innlegg, også forsvinner det sporløst fordi jeg ikke skrev inn en e-postadr.
For en ulykke!

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 07.01.2006 klokken 22:04:13
Uff da... Da jeg satte opp YaBB-programmet som dette forumet er bygget på, arbeidet jeg mye med å tilpasse det til dracula.no - og tro meg, jeg skulle gjerne ha fjernet dette e-post-tullet slik at folk kunne skrive helt anonymt, men jeg måtte dessverre melde pass hva dette angår. Programmet krever en eller annen form for e-post-adresse, selv om det bare er en fantasiadresse...

Men håper uansett at du får en riktig fin helg, og når det er snakk om å skrive innlegg her eller på andre debattsider, anbefales det å ta en kopi av teksten når man har skrevet den; for min egen del pleier jeg ofte å skrive lange innlegg først i notisblokken i Windows, for å så kopiere det til forumet.

På den annen side ville nok verden ha sett helt annerledes ut dersom man tok hensyn til ønskene, ikke resultatene, så takk for at du tok deg tid til å skrive et innlegg her, og til tross for at det ble slettet ved en feiltagelse, fortjener du likevel en stor, stor takk for at du skrev det. Det er mange forfattere som har opplevd å miste ting de har skrevet, liksom det også er mange kjente artister som ikke alltid lyktes med forsøkene sine...
...men det som kjennetegner de virkelig store kunstnerne, er at de aldri ga opp.

Derfor enda en gang takk for at du ønsket å skrive et fint innlegg her i forumet, for det er ønsket ditt som teller. Tenk om det også hadde vært slik i skolen eller på universitetet... For hadde folk tatt en titt på mine prestasjoner på Oslos ærverdige universitet, hadde de antagelig fått krampelatter. Som student er jeg en monumental, kataklysmisk og apokalyptisk tragedie som kunne ha gitt mang en svensk puddel hikke. Mildt sagt. Men akk ja, det er vel ikke annet å gjøre enn å ta dette med et smil...? :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Rebecca klokken 07.01.2006 klokken 22:26:12
:) Herlighet som det varmer å lese det du skriver. Jeg føler at jeg virkelig kan assosiere meg med det du skriver, det om selvtillit og sånn.. O_o
Jeg kan ikke si at jeg føler meg vakker når du ser medienes kvinneidealer, men det lille visdomsordet du har skrevet om stjernehimmelen.. *stjerner i øynene* Det var helt utrolig bra.. Jeg følte meg litt spesiell når jeg leste det. Altså. Mer spesiell enn vnalig, spesiell på en måte som gjør at jeg kunne tro at noen kunne like meg for den jeg er. Det er herlig å vite at det finnes mennesker som deg der ute! Stå på!

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 07.01.2006 klokken 23:04:09
Takk, Rebecca. Men ei jente bør ikke bare føle at hun er spesiell, men også vite at hun er det.

Saken er nemlig den at den fløyelsmyke stjernehimmelen som man ser der ute, i natten - den er jo en del av den samme verden som også vi er en del av, og dersom man tenker nøye etter, vet man at uansett hvor mange stjerner som enn lyser der ute, og uansett hvor mange mennesker som måtte finnes rundt oss...
...så er vi likevel de eneste menneskene med våre tanker og følelser.

Slik at når ei jente ser seg selv i speilet, burde hun tenke på at i den enorme verden vi tross alt lever i, med et stjernehav som strekker seg lenger enn vi kan forestille oss, er hun faktisk den eneste som kan føle akkurat det hun føler. For vi kan måle tiden, liksom vi også kan måle mange andre ting, men de følelsene hver og en av oss føler inni seg, innerst inne - de kan ikke måles eller sammenlignes. De er unike, akkurat som vi selv også er det. Ethvert menneskes kjærlighet har en egen farge; en egen skjønnhet...

Forstår man det, skjønner man også hvilken visdom som finnes i kunstens syn på menneskene, for når noen prater om hvor fæææle enkelte mennesker kan være, bør man også huske på at vi alle begynte livene våre som bittesmå babyer som forundret møtte verden med tårene våre, og at det alltid finnes en grunn til at folk blir slik som de blir. Hadde man forsøkt å forstå hverandre i stedet for å angripe hverandre, hadde verdenshistorien sett helt annerledes ut; uten blodige kriger; uten hat og meningsløs vold.
Man vinner ingen verdens ting ved å bruke våpen, men man kan åpne mange stengte dører med forståelse.:)

Skulle bare ønske at mennesker som George W. Bush var så intelligente at også de forstod dette...;)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Failariel klokken 07.01.2006 klokken 23:39:48
Da er du en student som utmerker deg mer enn meg.
Men Lillegaard i Tigerstaden klarte seg da utmerket, han fikk sitt artium, og jeg tror hans latinske kunnskaper (eller kunnskaper generelt) var ganske degraderte under studietiden. Det gikk da bra med han i livet, som en moderne Hamsun, spør du meg. Hamsun var dog ikke helt klar i toppen på sine senere dager...
Nei, dette var off-topic.

Innlegget ditt var bra, det fikk jeg ikke sagt. Den jenten som finner en som deg er nok heldig, er ikke alle gutter som har ditt syn på ting. Men synd var det dog med mitt innlegg... jeg hadde bl.a. en ganske god sammenligning mellom pepperkaker og mennesker x(

(denne gangen kopierer jeg!)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Rebecca klokken 09.01.2006 klokken 19:38:18
Altså, det må jo bare sies at du er ekstremt mer intelligent enn det som er gjennomsnittet, da.. O_o
Heldig, den jenta som finner en som deg ;)
Må sies at hele dette opplegget er helt genialt, og jeg kommer innom her hver dag og leser gjennom denne diskusjonen, ikke nødvendigvis for å se etter nye svar, bare for å gjøre det. Ekstremt flinke du! Du er utrolig flink med ord, bare så det er nevnt..

Tittel: Et lite P.S. fra meg...
Lagt inn av Brian klokken 12.01.2006 klokken 08:15:09
Jeg sier pent unnskyld hvis jeg har vært litt fraværende de siste dagene, men holder nå på å fullføre presentasjonen av Astié-prosjektet, og håper å kunne legge den ut her på dracula.no i løpet av noen dager. Ellers har jeg jo for vane å svare alle, så de som enda ikke har fått svar fra meg, vil naturligvis få det... :D

Men skulle noen ha lyst til å lese mer av det jeg har skrevet om nettopp skjønnhet, har jeg i løpet av de siste månedene skrevet rimelig mange innlegg på debattsiden til SOL, som man kan finne her: http://www.dracula.no/web/debatt.htm

For øvrig håper jeg at både du samt andre som måtte lese dette får en strålende vinterdag, og ta godt vare på livsgleden din, for den er uerstattelig...!

Brian :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Usual klokken 12.01.2006 klokken 15:12:19
Må bare si at du forstår meg utrolig godt! Det er ikke alle jenter som har lyst på silikonpupper og andre plastiske oprasjoner. Mange syns faktisk de er bra nok som de er. Dumt at ikke alle kan se det! Så er det ikke alle som har det like bra med seg selv heller, og det blir ikke akkurat bedre når du får se artikler som bli pen, slank mm. Faktisk ble jeg litt overasket over at en gutt kunne forstå meg så godt! De fleste forstår nemlig ikke at ikke alle jenter er modeller!

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 12.01.2006 klokken 15:38:45
Spør du meg, tror jeg likevel at de aller fleste gutter ønsker seg en naturlig søt jente som kjæreste, uten at det nødvendigvis må være snakk om en supermodell. Problemet er bare at i dagens samfunn, der det å være overfladisk ofte kan være den enkleste løsningen, blir kravene stadig høyere...
...så det er kanskje ikke til å undres over at atskillige forhold går i stykker, og så mange skiller seg fordi de plutselig finner ut at partneren ikke tilfredsstiller "kravene" deres.

Og liksom et bortskjemt barn aldri kommer til å bli fornøyd uansett hvor flotte leker mamma og pappa kjøper til ungen, finnes det enkelte mennesker som aldri blir "mette", enten det er snakk om penger, makt eller sex. Men i bunn og grunn er det jo synd på dem, da de aldri vil slå seg til ro med det de har, og kunne slappe av. Til syvende og sist er det jo det lykken går ut på; å ha nådd målet.

Da er det heller bedre å være fattig, og kunne glede seg over de små tingene; et ærlig smil i et annet menneskes ansikt, en solskinnsdag uten krig og sult; livet er fullt av skjønnhet. Slik ser iallfall verden ut når man ser den i kunstens farger. :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av ely klokken 22.01.2006 klokken 03:27:17
tusen takk for denne siden.
hver gang jeg føler meg trist,går jeg inn hit,og leser det du har skrevet..og når jeg er ferdig med å lese så er jeg ikke så trist lenger.
Fint å ha en plass man kan hente litt styrke fra i ny og ne,så man innser at man bør være den man er,ikke den man prøver å være fordi man tror andre krever det.
Det er en beroligende tanke synes jeg.
Og du har helt rett!Vi ER nydelige..og på akkurat den måten vi er skapt fra naturens side.

nei,nå tror jeg at jeg skal printe den ut,og legge den i veska. Så jeg kan lese den akkurat når jeg vil!

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Dea klokken 26.05.2006 klokken 17:47:39
Hei. vil bare si at det du skriver er utrolig flott og at det varmer godt. Jeg får lyst til å gå til speilet og "elske" meg selv slik som hun du skriver om i boka di. Jeg begynte nesten å gråte når jeg leste om sammenligningen med stjernehimmelen. Jeg syns at du har et veldig flott syn og at det er godt at du kringkaster det :) For det er ikke så lett hvis man er som meg å VITE at man er pen. Jeg har fått høre at jeg er stygg helt siden barneskolen. I tillegg har man alle ukebladene og ikke minst pornoen med de damene som er så sexy, og et ideal i senga. Jeg føler ikke at jeg kan, eller vil leve opp til det. Heldigvis har jeg en kjæreste som sier som deg. Han har tilogmed gitt opp pornoen fordi den får meg til å føle meg utilfreds... Det jeg prøver å si er vel i grunn bare takk, for at sånne folk som deg fins :) og lykke til videre!

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Kvinne klokken 19.06.2006 klokken 18:17:45
Ikke la " de andre" bestemme hva du er, eller bestemme at du skal være enig med dem. Alle er vakre, og alle er forskjellige, men det er ille for en middelaldrende kvinne som meg å observere hvordan de yngre kaver vilt for å likne hverandre mest mulig og tyr til kirurgiske inngrep i tillegg. Eller observere folk på min egen alder som ikke tåler normale aldersforandringer og legger seg under kniven.
Hva er vitsen? sier jeg. "Får bedre selvtillit", sier de. Jaha..en selvtillit basert på andres syn på deg...en selvtillit basert på det ytre omverdenen ser.
Min selvtillit er normal, og den er bare min,- totalt uavhengig av hva andre måtte mene om meg. Jeg bryr meg overhodet ikke om hva mine medmennesker måtte mene om mitt ytre/indre (sagt uten å være blærete :-). Jeg er meg, jeg.
Du er vakrest slik naturen skapte deg,- med gener fra foreldre og tidligere forfedre. Hvorfor fjerne så viktige deler av ens identitet?

Du er vakker,- du er deg,- glem aldri det.

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av slowly klokken 19.06.2006 klokken 21:41:26
hvor gammel er du....?

Tittel: Noen ord om alder
Lagt inn av Brian klokken 19.06.2006 klokken 22:46:25
Dette spørsmålet fikk jeg også da jeg ifjor høst skrev et innlegg på debattsiden til SOL, som jeg svarte slik på:

"Takk for svar, og koselig at du likte innlegget mitt.
Men tenk også på én ting... At menneskene er veldig flinke til å sette hverandre i båser, med alt det kaoset det fører med seg. Du skjønner, folk har i årtusener utkjempet de blodigste kriger som følge av bagateller. Nasjon mot nasjon, folk mot folk; kristne mot muslimer, bosniere mot serbere, svensker mot nordmenn (slik var det iallfall i gamle dager)...
Men tenk om menneskeheten kunne bli så moden at man kunne glemme alt det tøvet der man deler inn mennesker i nasjonaliteter og raser, alder og hudfarger. Tenk om vi kunne se på hverandre som det vi faktisk er, nemlig mennesker...

For antagelig er du enig i at det er temmelig barnslig å se på en person på en bestemt måte kun fordi vedkommende er slik og slik. Det blir nesten som når småungene leker i barnehagen og en femåring ikke vil låne bort spaden sin "fordi hun er jeeeeente!"
Så har man aldersgrensene, da, og spør du meg, er det rimelig urettferdig å skjære alle over én kam. Jeg mener, grensen for å være myndig er idag 18, men hvilken rettferdighet er det i dette når ei jente på 14 kan være mer moden enn en gutt på 19?

Derfor prøver jeg å se bort fra alt dette, og se på menneskene rundt meg som...
...mennesker. Uten alder, uten hudfarge, uten alt dette tullet som gir fordommer. For fordommer er noe vi burde kunne leve foruten, da det bare bygger barierrer mellom oss og andre mennesker som kanskje hadde blitt vennene våre.
Og det hadde vært fint om også andre kunne se på meg på den samme måten. Så når du leser ordene jeg skriver nå, kan du tenke på meg som en fargerik kunstnersjel som forsøker å spre litt livsglede rundt meg."


Var det et greit svar...?
Håper ellers at du får en fortsatt fin kveld, med mange smil i sommernatten. :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av slowly klokken 22.06.2006 klokken 22:37:52
:)
jeg liker den måten du skriver på,du tenker på og den måten du er på...

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 25.06.2006 klokken 16:42:30
Takk for de fine ordene, men husk at alt vi liker rundt oss, bare avspeiler våre egne følelser. Så hvis ei jente eksempelvis mener at en stjerneklar nattehimmel er nydelig, sier det jo ingen verdens ting om stjernene der ute; stjerner som bare svever i universets bunnløse dyp, og sant å si utgjør et inferno av varme og dødelige gasser.

Men derimot sier dette mye om jentas eget følelsesliv, og måten hun betrakter naturen på.
Slik at om du liker det jeg skriver, er dette utvilsomt et kompliment til ditt eget speilbilde; til deg selv.
Det forteller at du er ei intelligent jente som har en ærlig innstilling til verden rundt deg, og at du er moden nok til å skjønne ting ikke alle jenter er i stand til å forstå. På den annen side har du også såpass mye sans for humor at du setter pris på livsgledens muntre farger. Kort sagt er du ei jente man kunne ha sagt mye positivt om.

Greit nok, jeg er kanskje bare en liten kunstner som med stor sannsynlighet hadde skapt full forvirring i mang et gresk hønsehus, men spør du meg, er det bedre å se på andre mennesker slik de egentlig er - i stedet for å henge seg opp i overfladiske bagateller.
Følgelig er det uvesentlig hvilke klær ei jente går i, hvor mye hun veier, eller hvor flink hun er til å forholde seg til nynorsk grammatikk; det som teller er at hun er et levende menneske som kan smile eller le når hun føler for det; et levende menneske med tanker og følelser; et ekte menneske.

For det er jo det som er viktig...? :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av slowly klokken 27.06.2006 klokken 21:26:07
ja.det er det som er viktig.
men det er bare så synd at ikke alle ser det på denne måten.bare fåtalet gjør det.
det er alltid det yttre som bli dømt aller først.så gjør de opp en mening og handler derfra..
selv om vi aller helst vil nekte å innse det,så er det sånn verdenen har blitt...

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Marte klokken 29.06.2006 klokken 22:12:39
hm. takk...

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Moi klokken 04.07.2006 klokken 13:07:31
Liker det jeg ser i speilet, men tror også at det fins andre jenter som er vakrere enn meg, så da kan jeg få de 10.000 kr i den gule konvolutten som ligger på http://www.dracula.no/smile/YaBB.cgi?board=astie;action=display;num=1147470535......? :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av silje med spiseproblemer klokken 04.07.2006 klokken 14:46:20
satte her og leste, jo mer jeg leste jo mer lettet ble jeg. Jeg har slitt og slitt med kroppen min i mange år. Jeg er overvektig og hver gang jeg ser meg selv i speilet får jeg lyst til å gråte. Selve vemmelsen og skammen å være feit er øddeleggende. Tusenhjertelig for å ha muntret meg opp :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 04.07.2006 klokken 15:26:15
Opp med hodet, Silje, for uansett hva som enn har skjedd, hører det allerede fortiden til.
Morgendagen, derimot, er like frisk og ren som en klar solskinnsdag, slik at jeg håper alt ordner seg for deg, uten at du på noe vis bør være flau over at du simpelthen er deg selv. For livet er fullt av skjønnhet som utvilsomt er der - det gjelder bare å få øye på den. Hadde Edvard Munch hatt deg som modell for et av maleriene sine, hadde folk beundret det; et gåtefullt, vakkert maleri av deg selv. Og hvorfor skulle ikke originalen være like verdifull...?

                            Hennes øyne
                           er tause
                           regnbuens glemte
                           roser


Ønsker deg ellers en strålende sommer, og ta godt vare på smilet ditt...! :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 04.07.2006 klokken 17:21:36
For øvrig har jeg også tenkt å sette i gang et kunstprosjekt som tar utgangspunkt i spontan livsglede (http://www.dracula.no/kunst/humor/livsglede.htm), for sammenlignet med land som Italia eller Spania er den sosiale livsgleden her i Oslo ikke mye å rope hurra for - folk smiler gjerne til venner og kjente, men mange nøler med å smile til et fremmed menneske.

http://www.dracula.no/bilder/foto/dracula1.jpg

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Jenta 17 klokken 06.07.2006 klokken 00:38:00

on 07/04/06 klokken 17:21:36, Brian wrote:
For øvrig har jeg også tenkt å sette i gang et kunstprosjekt som tar utgangspunkt i spontan livsglede (http://www.dracula.no/kunst/humor/livsglede.htm), for sammenlignet med land som Italia eller Spania er den sosiale livsgleden her i Oslo ikke mye å rope hurra for - folk smiler gjerne til venner og kjente, men mange nøler med å smile til et fremmed menneske.

http://www.dracula.no/bilder/foto/dracula1.jpg
Brian, Jeg elsker deg!  :D hehe =)
Jeg elsker allt ved deg, din personlighet, måten du ser på livet.
Du er en UTROLIG FANTASTISK person ;) ;) ;) ;)
Jeg hadde vært så heldig hvis en person som akkurat deg hadde kommet inn i livet mitt..
DU lyser opp dagen til mange mennesker! Jeg er glad i deg! Ønsker deg det BESTE for all evighet!! Håper jeg en vakker dag kan se på livet, andre mennekser og meg selv med ditt syn 8) :) :-*

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 06.07.2006 klokken 22:54:05
Takk for denne nydelige oppmuntringen - og jeg skulle gjerne ha svart deg nå, men sant å si er jeg så lei meg at jeg håper det er greit hvis jeg svarer imorgen...
...for når man er trist, er det ikke alltid like lett å skrive noe fornuftig. Sukk.

Vet at det kanskje høres litt rart ut med tanke på all den livsgleden jeg har gitt uttrykk for tidligere, men iblant kan jeg bli veldig nedfor, noe vi jo alle blir av og til.

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Karina klokken 06.07.2006 klokken 01:10:56
Jeg bare dumpa inn her helt tilfeldig... Satt her og leste i forumet på Sol, og fant en link til denne siden, er så utrolig glad for at jeg havnet her! :D Jeg kjenner at jeg fikk en skikkelig glad følelse inni meg av å lese alt det dere over meg har skrevet :) Du er utrolig flink med ord Brian, og ordlegger deg slik at det er lett for andre å forstå hva du mener. Jeg må si at jeg er helt enig med deg, og har lenge stilt mange av de spørsmålene du har stilt. Fortsett slik du gjør, du gjør verden til et MYE bedre sted! :D Ut fra det jeg har lest, så har du gledet og varmet hjertet til mange personer, så da skal jeg takke for meg (ikke vær redd, jeg kommer garantert tilbake ;) ) og si at nå har du varmet sjelen og hjertet til enda en jente, er det ikke fantastisk? :D
Ha en strålende sommer alle sammen, og vær dere selv, ikke slik som du tror andre vil at du skal være ;)

Sommerhilsen fra Karina ;D

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Jenta klokken 08.07.2006 klokken 11:54:51

on 07/06/06 klokken 22:54:05, Brian wrote:
Takk for denne nydelige oppmuntringen - og jeg skulle gjerne ha svart deg nå, men sant å si er jeg så lei meg at jeg håper det er greit hvis jeg svarer imorgen...
...for når man er trist, er det ikke alltid like lett å skrive noe fornuftig. Sukk.

Vet at det kanskje høres litt rart ut med tanke på all den livsgleden jeg har gitt uttrykk for tidligere, men iblant kan jeg bli veldig nedfor, noe vi jo alle blir av og til.DU har jo svart;) synd du er nedfor da... :'( hmmm
jeg vet hvordan det er da.... kan ikke noe for det..
Håper "det" ordner seg tilslutt da;) :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av Brian klokken 11.08.2006 klokken 15:09:13
Det er ikke alltid så enkelt å smile når livet ikke smiler tilbake, men her er iallfall noe som burde få de fleste til å trekke på smilebåndet:
Historien om de tre små englebarna (http://www.dracula.no/kunst/glede/prosjekt1.htm) :)

Tittel: Re: Du er vakrere enn du aner
Lagt inn av madeleine klokken 18.08.2006 klokken 02:59:44
Jeg ville egentlig bare takke deg for at du skrev dette. You made my day! :)  ("You made my night" hørtes liksom litt.. vulgært ut..)  ;)Smile of Dracula is powered by YaBB 1 Gold - SP1.
YaBB © 2000-2001,
Xnull. All Rights Reserved.